Napoleon is een kwaliteit apart: tussen VSOP en XO in de algemene Cognac-classificatie neemt ook deze blend een wat bijzondere positie in het assortiment in. Een mix van meer dan 10 verschillende eaux-de-vie, allemaal ouder dan het minimum vereist door de regelgeving.
Deze Napoléon blijft typerend voor Montifaud's cognacs met zijn prachtige rondheid en zoetheid met lichte tonen van limoen maar vooral van gedroogde bloemen, pruimen en gedroogd fruit. Zeer aanwezige vanille, soepelheid en rondheid in de mond. De “rancio” verschijnt in de slotnoten.
Serveersuggestie
Napoléon cognac kan het juiste compromis zijn als je houdt van de frisheid van VSOP en de complexiteit van XO…
Geproefd op 20°C, ontdekt u alle rondheid en tonen van gedroogd fruit van deze cognac.
Geconsumeerd op kamertemperatuur of op ijs, combineert deze Cognac Napoléon goed met gebakken foie gras en gekonfijte appels. Ook heerlijk op een perentaart.