Goudgeel met een rijke en intense neus van amandel, hazelnoot en toast. Na enkele jaren rijping diepere tonen van honing en dennenhars. De smaak is vol, rond en rijk. Deze wijn geeft zowel zoete als hartige gerechten een extra dimensie, met name desserts en gebak.
Beleving
Vinificatie: Méthode Champenoise; de tweede gisting op fles met 3 jaar rijping. Dosage: 40 g/l. De liqueur wordt gemaakt van rietsuiker opgelost in wijn van dezelfde cuvée.
Druiven: chardonnay (45%), pinot noir (40%), pinot meunier (15%)
Geur & smaak: Goudgeel met een rijke en intense neus van amandel, hazelnoot en toast. Na enkele jaren rijping diepere tonen van honing en dennenhars. De smaak is vol, rond en rijk.
Serveersuggestie: Deze wijn geeft zowel zoete als hartige gerechten een extra dimensie, met name desserts en gebak.
Weetje: Ondanks de tendens naar drogere wijnen, is het een genot deze zoetere champagne te drinken. Hij dankt zijn ronde en delicate smaak door een hoog percentage chardonnay. De wijn is maar liefst samengesteld uit 50 crus!