Glanzend granaatrood, verleidelijk fruitig bouquet (frambozen, kersen) met een subtiele zweem van rook en een pepertje. De smaak sluit harmonieus aan; fruitig, elegant, goed in balans en een zijdeachtige lange afdronk. Op dronk en licht gekoeld serveren.
Wereldwijd mag de pinot noir, die in eerste instantie faam heeft gemaakt in de Bourgogne, zich verheugen over een groeiende belangstelling. De pinot noir voelt zich thuis in wat koelere streken en is moeilijk te cultiveren en te vinifiëren. Maar wie deze uitdaging aangaat, en de pinot noir plant op de jusite grond in het juiste (micro)klimaat, en dan ook nog de juiste keldertechnieken toepast, wordt rijkelijk beloond. Met deze voorwaarden in het achterhoofd heeft de wijnmaker van Couvey geschikte terroirs gezocht en gevonden in de uitlopers van de Pyreneeën. Een deel van de druiven wordt vroeggeoogst, het suikergehalte is dan nog relatief laag, met als doel om na de fermantie de elegante stijl en fruitige aroma's die zo typerend zijn voor een goede Pinot Noir te behouden. De overige druiven worden later en dus rijper geoogst en ondergaan een lange maceratie. Na de gisting rijpt een derde deel voor een aantal maanden op fusten van frans eiken waarmee de wijn aan complexiteit wint. Na assemblage van de twee apart gevinifieerde wijnen mag het resultaat er zijn; een evenwichtige, heerlijke Pinot Noir in Bourgogne stijl. Proefnotities: Glanzend granaatrood, verleidelijk fruitig bouquet (frambozen, kersen) met een subtiele zweem van rook en een pepertje. De smaak sluit harmonieus aan; fruitig, elegant, goed in balans en een zijdeachtige lange afdronk. Op dronk en licht gekoeld serveren.
Uitstekende combinaties zijn te maken met vleesgerechten (rundvlees, vleesschotels met paddenstoelen), wild (eendenborst), pasta en kaas. Verrassend goed inzetbaar bij gerookte of gegrilde zalm.