Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt, hoort een al minstens even indrukwekkend bier. Zoals de draak aan de top van de stad prijkt, behoort Gulden Draak al jaren tot de wereldtop van de bieren. Het is een donkere tripel, wat het op zich al een uitzonderlijk bier maakt, maar de complexe smaak met toetsen van caramel, gebrande mout en koffie maakt het uniek.
Kortom, het bier is zijn naam waardig.
Voor de nagisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die bepalend is voor de weergaloze smaak en die zorgt voor de langdurige smaakevolutie (= levend bier). Hoe ouder het bier wordt, hoe meer aroma het krijgt en hoe voller de smaak en de kleur worden.
Het is dus zeker de moeite waard om enkele grote flessen bij te houden en te laten rijpen gedurende vele jaren.
Gulden Draak laat zich makkelijk drinken als aperitief, dessert of gewoon als u even tijd maakt om te genieten. Deze “gerstewijn” harmonieert uitstekend bij en in stoofpotjes en bij een Gentse stoverij in het bijzonder. Het geeft ook een meerwaarde aan sauzen bij rood vlees zoals een bordelaise en is ook uitermate geschikt als dessertbier, vooral bij donkere chocolade.
Gulden Draak Classic
De authentieke, robijnrode tripel.
10.5%
Kleur: Donker, robijnrood
Alcoholvolume: 10,5% – 23° Plato
Aroma: alcohol, gebrande mout en koffie
Smaak: zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade en karamel
Afdronk: bitterzoet en zeer lang