Artikelomschrijving
Gaja Sito Moresco Piemonte, Italië
KLIMAAT & TERROIR: De bodems zijn rijk aan kalksteen, leisteen, klei en zand. De druiven zijn met name afkomstig van de Pajoré wijngaard in Treiso.
Een klein deel komt van de wijngaarden in Serralunga.
VINIFICATIE: De druiven worden apart vergist in roestvrijstalen vaten. Na de malolactische omzetting worden de wijnen gemengd en rijpt de uiteindelijke wijn 12 maanden in eikenhouten vaten.
DRUIVEN: nebbiolo, barbera, merlot
ALCOHOL PERCENTAGE: 13,50%
GEUR & SMAAK: Vol en complex, maar rond en sappig met aroma's van viooltjes, aardbei, kers, pruim, subtiele tonen van saffraan en een lange afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Ideale wijn bij rijke vleesgerechten of bij rijpe kazen.
WEETJE: De naam is afgeleid van de familie Moresco, de vorige eigenaar van het perceel in de Pajorè-wijngaard welke door Gaja gekocht is in 1979.