KLIMAAT & TERROIR: Gematigd continentaal klimaat. De druiven zijn afkomstig van de legendarische terroirs La Morra en Serralunga d'Alba. De bodem is een kalkrijke zandbodem met sporen van magnesium en mangaan.
VINIFICATIE: De druiven van de verschillende wijngaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrijstalen vaten en 12 maanden in eikenhouten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op grote foeders.
DRUIVEN: nebbiolo
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Deze Barolo heeft aroma's van rode bes, cassis, tabak, mineralen en eikenhout tonen. Daarnaast florale indrukken, drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar verfijnd met een lange afdronk. SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.
WEETJE: De naam verwijst naar de familie Gromis, waarvan de familie Gaja de wijngaarden heeft gekocht. De wijn is gemaakt van druiven uit Serralunga d'Alba en La Morra, en sinds de oogst van 2016 ook uit het de cru Broglio (Serralunga d'Alba).