In de jaren zeventig creëerde John Rutte Sloe Berry likeur, gemaakt van gin en verse bessen met de hand geplukt in de Biesbosch, een natuurpark, vlakbij onze Dordtse distilleerderij. Rutte Sloe Gin bestaat uit een blend van sleedoornbessen doordrenkt met gin, sleedoornbessendistillaat en een vleugje traditionele moutwijn en kruiden. Het eindresultaat is een goed uitgebalanceerde sleedoorngin met een volle, fruitige smaak
Botanische kruiden
Sleedoornbes, jeneverbes, laos, oranjebloesem, gentiaan, vanille
Smaak
Explosie van fruit, licht zoet en zuur, een bittere toon, complex. Lange afdronk van sleedoornbessen en amandel .
Wist je dat
Sloe Gin wordt gemaakt door bessen in gin te weken. Rutte hanteert de methode, maar distilleert de bessen ook zelf, waardoor onze Sloe Gin een extra fruitige smaak krijgt met sterke amandeltonen. De doordrenkte plantaardige ingrediënten zorgen voor de finishing touch .