Voor de creatie van de Gulden Draak Smoked wordt er teruggegrepen naar de aloude traditie van het drogen van mout: het roken van mout. Dit zorgde voor een gerookte toets van het mout dewelke je nadien dus ook in het bier had. Deze typische rooksmaak ging verloren in de loop der jaren doordat de droogtechnieken voor het mout aanzienlijk efficiënter werden gemaakt.
Het gebruik van gerookt mout in combinatie met de specialiteit van Brouwerij Van Steenberge geeft een spectaculair resultaat: zwaar kwaliteitsbier van hoge gisting met nagisting op de fles, gedoopt als de Gulden Draak Smoked. Het gerookt mout in de receptuur zorgt voor een fluweelzachte, gebrande smaak in het bier.
Kleur: Diepdonker bruin
Alcoholvolume: 10,5% – 21° Plato
Aroma: Geroosterd mout, rooktoets
Smaak: Gerookt met zoete toetsen van karamel, chocolade en donker fruit
Afdronk: Lichtzoet en rokerig
Ideale schenktemperatuur: tussen 8° en 12° Celsius
""