Het Bière de Miel maakt zijn comeback na 75 jaar!
Het Bière de Miel was reeds in 1880 een specialiteit van de boerderij-brouwerij Rimaux-Deridder. Het bier won talrijke prijzen op regionale landbouwbeurzen. Pas 40 jaar later kocht Alfred Dupont het landgoed voor zijn zoon, Louis.
Het honingbier was meer dan 75 jaar van de radar verdwenen, en werd in 1997 opnieuw gebrouwen, ditmaal in een biologische versie*.
Het huidige etiket is een getrouwe weergave van de illustratie die destijds ook al werd gebruikt. Het Bière de Miel maakt een succesvolle terugkeer onder zijn soortgenoten.
Hoe kan je het best genieten van dit bier ?
Het lichtgouden Bière de Miel heeft toetsen van kastanjehoning, maar ook van sinaasappel en bloemen (mimosa). Deze aroma’s zijn terug te vinden in de mond, met een hint van hazelnoot. Het bier heeft een vol mondgevoel en heeft geen enkel spoor van suiker, dat tijdens de gisting verdwijnt.
Te drinken op keldertemperatuur (12°C) of lichtjes gekoeld, als aperitief, bij uw dessert of onze Carré à la Moinette kaas.
*BE-BIO-01-gecertificeerd