De druiven voor deze prijswinnende 0.0% sauvignon blanc komen uit de eigen wijngaarden in Touraine (Loire) en worden specifiek geteeld om alcoholvrije wijn van te maken. De sauvignon blanc is geselecteerd vanwege zijn buitengewone aromatisch potentieel en de balans tussen suikers en zuren. Dit zorgt ervoor dat een basiswijn gemaakt kan worden die perfect is voor het de-alcoholiseren.
De wijn wordt gedealcoholiseerd door middel van vacuümdistillatie op lage temperatuur, op deze manier blijven de aroma’s intact en behoudt je het frisse en fruitige profiel van de sauvignon blanc.
Je wordt al meteen verleid door de mooie bleke geelgroene kleur. De neus is zeer aromatisch, met tonen van groene appel, wit fruit, citrus en wat witte bloemen. De smaak is goed in balans, dankzij de aangename zuurgraad. Om elk moment van de dag van te genieten! Serveer ‘m goed gekoeld.
Divin is een jong en zeer innovatief bedrijf, dat volledig is toegelegd op de productie van gedealcoholiseerde wijnen. Onder leiding van wijnmaker Alessandro Bariè worden de hoogwaardige 0.0% wijnen gemaakt, die inmiddels ook internationale prijzen hebben gewonnen. Divin is onderdeel van het gerenommeerde familiebedrijf Les Vignobles Villebois.
De druiven komen uit de eigen wijngaarden in Touraine (Loire). Van de wijngaard tot in de wijnkelder werkt het Divin-team nauw samen om druiven van uitzonderlijke kwaliteit te cultiveren, een cruciale stap in het waarborgen van de kwaliteit van de gedealcoholiseerde wijn. Na de oogst en het maken van de basiswijn, wordt door middel van vacuümdistillatie op lage temperatuur de alcohol onttrokken aan de wijn. De meest moderne technieken worden gebruikt om de alcohol uit de wijnen te extraheren, mét behoud van de aroma’s en smaken van de frisse Loire-druiven zoals de sauvignon blanc.
Bariè en zijn team zijn constant op zoek om de processen en daarmee de kwaliteit van de alcoholvrije wijnen nog verder te verbeteren.