De nobele chenin blanc druif wordt gezien als dé ambassadeur van de Loire. De druiven komen uit de eigen wijngaarden in Touraine en worden specifiek gecultiveerd om alcoholvrije wijn van te maken.
De jonge chenin blanc wijn rijpt op de lie en een heel klein deel op hout, zodat de ideale basiswijn ontstaat om zo het beste resultaat na dealcoholisatie te krijgen. De wijn wordt gedealcoholiseerd door middel van vacuümdistillatie op lage temperatuur, op deze manier blijven de aroma’s intact en behoudt je het typische frisse karakter van de chenin blanc.
Deze chenin blanc 0.0% biedt verfijnde en verleidelijke aroma’s van perzik, peer en rijpe appel en doet je wellicht denken aan een versgebakken tarte tatin. Sappig en zacht en je proeft ook wat gekarameliseerde tonen. De wijn is harmonieus en perfect in de balans! Serveer de wijn goed gekoeld.
Divin is een jong en zeer innovatief bedrijf, dat volledig is toegelegd op de productie van gedealcoholiseerde wijnen. Onder leiding van wijnmaker Alessandro Bariè worden de hoogwaardige 0.0% wijnen gemaakt, die inmiddels ook internationale prijzen hebben gewonnen. Divin is onderdeel van het gerenommeerde familiebedrijf Les Vignobles Villebois.
De druiven komen uit de eigen wijngaarden in Touraine (Loire). Van de wijngaard tot in de wijnkelder werkt het Divin-team nauw samen om druiven van uitzonderlijke kwaliteit te cultiveren, een cruciale stap in het waarborgen van de kwaliteit van de gedealcoholiseerde wijn. Na de oogst en het maken van de basiswijn, wordt door middel van vacuümdistillatie op lage temperatuur de alcohol onttrokken aan de wijn. De meest moderne technieken worden gebruikt om de alcohol uit de wijnen te extraheren, mét behoud van de aroma’s en smaken van de frisse Loire-druiven zoals de sauvignon blanc.
Bariè en zijn team zijn constant op zoek om de processen en daarmee de kwaliteit van de alcoholvrije wijnen nog verder te verbeteren.