Druivensoort: 70% Riesling, 30% Traminer
Kleur: Licht goudgeel
Geur: Harmonie van bloemengeuren, gevolgd door hints van peren en abrikozen.
Smaak: Het smaakpalet roept herinneringen op aan witte kersen, perzik en exotisch fruit. Een ware lofzang op de authenticiteit van druiven van eigen bodem, met een gedenkwaardige afdronk.
Aanbevolen bij: Franse en Zwitserse kazen, zoals gebakken Camembert, verse zeevruchten en licht pittige gerechten.
Serveertemperatuur: ± 8-10 °C.
Op dronk: heden
Alcoholpercentage: 13% vol.
Bijzonderheden
De druiven worden in het tweede deel van september met de hand geoogst en gevinifieerd volgens traditionele methode. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 14°? en met toepassing van de sur-lie-methode.
Het wijnhuis Salcuta is in 1995 opgericht. Het is vernoemd naar het dorp waar de wijngaarden liggen in de regio Causeni in Zuid-Moldavië. Op dit moment heeft Salcuta 400 hectare beplant met wijndruiven. Er worden alleen biologisch meststoffen gebruikt. Hierdoor werkt het bedrijf CO2-neutraal. Moldavië is van oudsher een wijnbouwland en ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux in Frankrijk.