Een klassieke eilandwhisky van het eiland Skye. Dit welkome lid van Diageo's Classic Malts-serie is minimaal 10 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten en is talloze keren erkend voor zijn uitmuntendheid. Enorm bevredigend spul, met vleugjes warme turf vermengd met kustlucht, in evenwicht gehouden door boomgaardfruit en sappige gerst. Een spectaculaire after dinner dram.
Het was een Editor's Choice bij Whiskey Magazine, een gouden medaillewinnaar bij de San Francisco World Spirits Competition 2017 en werd bekroond met 'Best Islands Single Malt' bij de World Whiskeys Awards 2017.
Beleving
Geur: Een frisse en geurige neus. Door dikke, doordringende rook komen zoete peren- en appelschillen, met snufjes maritiem zout van kippers, zeewier.
Smaak: Het is een vreugdevuur van geknetter van turf met zwarte peper, met een vleugje pekel en droge gerst. Een welkome levering van boomgaardfruit zorgt voor een delicaat en mooi evenwicht.
Afdronk: In een lange afdronk roosteren sintels van vreugdevuur mout en kristalliseren een suikerachtige onderlaag.
""