Dit bier vertrekt van een densiteit van 16,50° Plato en heeft een alcoholgehalte van 7,5%. Zijn fijn aroma smaakt delicaat aan het gehemelte! De Rochefort 6 is het oudste Rochefort-trappistenbier en is op empirische wijze gebrouwen tot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Vóór 1958 was dit het enige Rochefort-bier dat zowel in flessen van 33cc als in flessen van 75cc werd gebotteld. Sterke moutsmaak, lichtjes bitter.
De “Trappistes Rochefort” is een bruin bier. Zij wordt gebrouwen en gebotteld binnen de muren van de Abdij Saint-Remy in Rochefort. Dankzij de bescheiden dimensies van de brouwerij kunnen de monniken en hun medewerkers de productie perfect onder controle houden. De fijnproevers waarderen in het bijzonder het artisanaal karakter van dit trappistenbier. De ingrediënten zijn natuurlijke producten: bronwater, gerstemout, hop, suiker en gist. In de fles vindt er een tweede gistingsproces plaats, waardoor de “Trappistes Rochefort” zijn volle smaak vrijgeeft, op voorwaarde dat hij wordt geschonken in zijn oorspronkelijke glas en op een temperatuur van 12 à 14°C.