Kurt Angerer Grüner Veltliner Kies
Kamptal, Oostenrijk
KLIMAAT & TERROIR:
Een mild continentaal klimaat waarbij de stokken staan aangeplant op uiteenlopende bodemsoorten:
rotsgesteente als graniet en leisteen maar ook zand, leem en kalk.
De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden gedomineerd door kiezels.
VINIFICATIE:
De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. Een deel van de wijn ondergaat malolactische omzetting voor zachtere zuren en een rondere smaak.
GEUR & SMAAK:
Fris, vol en zacht met aroma’s van golden delicious appel, perzik en een vleugje bloesemhoning. Daarnaast de voor grüner veltliner typerende kruidigheid.
SERVEERSUGGESTIE:
Zijn frisse uitgebalanceerde sappigheid maakt deze Oostenrijker tot een gastronomische alleskunner.
WEETJE:
De naam van de wijn refereert aan de kiezelrijke bodem waarin de wijnstokken staan aangeplant. Kies betekent kiezel.