Taylor's 30 Year Old Tawny Port
Douro, Portugal
KLIMAAT & TERROIR: Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Het terroir kent elementen van verweerd graniet en leisteen.
VINIFICATIE: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang.
Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout.
DRUIVEN: touriga francesa, tinta roriz, touriga nacional
ALCOHOL PERCENTAGE: 20,00%
GEUR & SMAAK: Bruin-oranje met een zijdezachte neus van gedroogd fruit, verse noten en kruiden. De smaak is krachtig maar elegante met gekonfijt rood en zwart fruit, complexiteit en een lange afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Licht gekoeld te serveren.
Heerlijk bij oude Goudse kaas.
WEETJE: Jaarlijks verdampt 1 tot 2% van de rijpende port uit de vaten, de ‘port pipes’.
Men noemt dit het ‘engelendeel’.