De Oude Gueuze Cuvée René ontstaat door het mengen van 1/3 oude lambiek van minstens 3 jaar en 2/3 jonge lambiek van minstens 1 jaar, gerijpt in enorme eiken tonnen van 10.000 liter (foeders). De jonge lambiek bevat nog voldoende gisten en suikers voor hergisting op de fles. Bij dit proces ontstaat ook koolzuurgas, dat voor een mooie sprankeling en schuimvorming zorgt.
SINDS: Begin 1900. De Oude Gueuze wordt “Cuvée René” genoemd sinds 1994.
KLEUR Goudblond en helder
BEWARINGSTIPS
Dankzij de tweede gisting op de fles, is oude geuze jaren houdbaar en heeft – net als wijn – een smaakevolutie. De flessen kunnen van meerdere maanden tot jaren bewaard worden in koele kelders. Na vervoer van het bier kan je het best 3 dagen laten rusten om ervoor te zorgen dat de gisten zich opnieuw kunnen neerzetten op de bodem van de fles zodat de Oude Gueze helder kan uitgeschonken worden.
CALORIEËN 49 Kcal (100 ml)
SMAAK Een intrigerend en complex smakenpalet, met op kop een streelzachte zurigheid en een fruitige appelsmaak, afgerond met een droge, fris-zurige afdronk .
SERVEERTIP
- Kalfsvlees, kip
- Vis, toastjes met zalm, mosselen
- Zachte blauwe kaas (bijvoorbeeld Stilton of Bleu des Causses)
SCHENKTEMPERATUUR5 °C