Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het 'nieuwe' abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden. Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in de brouwerij.
Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozo bier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.
Kleur & uitzicht
Een goudgeel multigranen bier.
Geur
Het bier ondergaat een dryhopping, een techniek waarbij extra hop in koude lagering toegevoegd wordt, waardoor het karakter wordt benadrukt.
Smaak
Een frisse, volle en bittere afdronk maken van dit unieke bier een heuse beleving.