Druivensoorten: 50% Grenache, 25% Syrah, 25% Mourvèdre
Terroir: Klei- en kalksteenhellingen
Vinificatie: Ontsteelde druiven. Maceratie gedurende 24 uur. Fermentatie met onderdompelen in begin en voorzichtig overpompen op het einde. Temperatuur tussen 27 en 31°c. Opvoeding 10 maanden waarvan 20% in Franse eiken vaten.
Elegant en expressief, met zoete tonen van rood fruit op siroop, kruiden (kruidnagel) en een vleugje karamel. De weelderige en subtiele mond heeft tonen van vlaai en een vleugje kaneel. De afwerking van deze charmante wijn, ondersteund door elegante tannines, combineert delicatesse en rijkdom.
De Catherinette Rouge is een heerlijke, gulle blend van 65% grenache en 35% syrah. Door het lage rendement(40 hl/ha) krijgt de wijn veel concentratie. Na een strenge selectie van het fruit (handmatige oogst) worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Tijdens de fermentatie past men in het begin pigeage toe (het onderdompelen van de hoed). De jonge wijn krijgt na vergisting nog 10 maanden rijping waarvan 20% op Frans eikenhout.
Smaakprofiel
Kleur: Mooie dieppaarse kleur.
Geur: Krachtige en complexe neus met zoete tonen van rood fruit op siroop, specerijen (kaneel) en een vleugje cacao.
Smaak: De mond is rond en vol met tonen van fruittaart en een vleugje karamel.
Afdronk: De delicate en rijke afdronk wordt ondersteund door aanwezige tannines.
Foodpairing: Serveer met rood vlees, wild of kaas.