J. Lohr Winery Cypress Zinfandel Californië, Verenigde Staten
KLIMAAT & TERROIR: De Cypress Zinfandel is het resultaat van een combinatie van twee terroirs: Lodi en Paso Robles. In beide gebieden zijn de winters koel en (soms) regenachtig en de zomers heet en droog.
VINIFICATIE: De druiven van alle percelen worden apart vergist. De uiteindelijke blend rijpt in vaten van Frans eikenhout.
DRUIVEN: zinfandel (78%), alicante bouschet (15%), petite sirah (7%)
ALCOHOL PERCENTAGE: 13,50%
GEUR & SMAAK: Dieprode wijn met een jeugdige glans en weelderige aroma’s van rijpe kers, framboos en getoaste tonen van cacao en kruidnagel. De smaak is fruitig en zacht met frisse zuren in de afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Veelzijdig inzetbaar. Onder andere bij Italiaanse klassiekers zoals lasagne, pizza uit de houtoven en gegrild rood vlees.
WEETJE: Zinfandel wordt in tegenstelling tot de meeste druiven niet opgebonden, maar groeit vrijwel direct aan de stam, laag bij de grond (bush vine).