Kerel
Brouwerij Verbeeck - Back bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw, toen het een van de meest geliefde onafhankelijke brouwerijen in het noorden van België werd.
De brouwerij was, is en blijft een familieaangelegenheid: geen monniken of grote bedrijven te bekennen.
De geheimen van haar successen werden van vader op zoon doorgegeven tot ze zelf vader werden... enzovoort.
De zonen van de generatie van de jaren zestig hadden echter andere plannen.
In 1966 viel de brouwerij in slaap voor een kort dutje.
°1867 +1966 °2015
DE GENIE- GIST IN DE FLES
Toen de oorspronkelijke familiebrouwerij in 1966 sloot, waren alle oorspronkelijke bieren verloren gegaan.
Niets ervan werd gered.
Of dat dachten mensen.
Diep in een van de kelders, bedekt door een berg puin, was een enkele fles van het originele KEREL-bier bewaard gebleven.
Het glas was heel.
De dop zat stevig op zijn plaats.
Geluk? Het lot?
Niemand verspilde tijd aan deze filosofische vragen.
Wat ze nu nodig hadden, was het wonder van de wetenschap.
Met de grootste zorg werd de dop eraf gehaald en aangeboden aan een team van Belgische experts en universitaire geleerden om het originele KEREL-gist-DNA te analyseren en te extraheren.
Denk er eens over na hoe bijzonder dat is.
Niet alleen is elke fles KEREL die u vandaag vasthoudt geworteld in een traditie die eeuwen teruggaat.
Dit is een bier dat tegen alle verwachtingen in heeft overleefd.
Het werd achtergelaten, verlaten om deel uit te maken van het verleden.
Het was nooit de bedoeling dat het zou overleven.
Maar dat deed het wel.
Op de een of andere manier kwam het sterker dan ooit terug, en bracht het zijn volle smaken en sterktes naar een nieuw tijdperk.
Sorteren:
Sorteren:
Filter